HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Krista gaat koud douchen. Is dat wel zo’n goed idee?

Geplaatst op 25/05/2018 door Ookgoed

Vervelende vlekken verwijderen, de tuin helemaal onkruidvrij maken en de wereld aan handige kooktips. Op wie kun je vertrouwen voor gevraagd en ongevraagd advies? Natuurlijk, oma. Zo ook voor je gezondheid. Koud douchen blijkt hét wondermiddel te zijn voor een sterk immuunsysteem. Daarom dompel ik mezelf iedere dag onder een ijskoude douchestraal.

OokGoed! is fan van koud douchen

Een koude douche is voor van alles en nog wat fantastisch, zo zegt Google. Je doorbloeding wordt beter, omdat je bloedvaten vernauwen en je bloeddruk omhoog gaat. Het blijkt ook goed te zijn voor de vetverbranding. Sportrusten geeft aan dat een koude douche vóórdat je gaat trainen je vetverbranding activeert. Klinkt goed! Daarnaast helpt koud douchen ook tegen stress en depressie en het is een instant wake up call. Handig, alleen ik douche altijd ’s avonds. OokGoed!-collega Jessica pept mij op. Sinds een tijdje doucht ze namelijk altijd koud na. “Het is echt heerlijk!”, vertelt ze enthousiast. “Gewoon een beetje koud beginnen en dan opbouwen. Natuurlijk, het is even wennen, maar het is een heerlijke kickstarter en ik voel mij écht veel fitter!”

lees verder:

https://www.ookgoed.org