HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Laaggradige ontstekingen, zo kom je er vanaf!

Geplaatst op 18/05/2018 door vivonline

Volgens onderzoekers staan laaggradige ontstekingen aan de basis van vrijwel alle typische welvaartsziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes type 2, Alzheimer en auto-immuunziekten. Maar ook bij chronische klachten zoals allergieën, chronische pijn, PCOS en depressie speelt laaggradige ontsteking vaak een rol.

Wat is laaggradige ontsteking?

Er is sprake van laaggradige ontsteking als het immuunsysteem continu overactief is. Normaal gesproken is het immuunsysteem vooral ’s nachts actief. Overdag houdt het zich rustig. Maar bij laaggradige ontsteking is het immuunsysteem ook overdag actief. Er is continu een lichte immuunreactie. Zo licht dat je het in eerste instantie niet merkt. De klassieke symptomen van een ontsteking zijn namelijk afwezig. Veel mensen zijn dus chronisch ontstoken zonder dat ze het door hebben.

Wat je op een gegeven moment wel merkt is dat je vermoeider en prikkelbaarder wordt. Ook kan je stemming en libido verminderen. Na verloop van tijd leidt laaggradige ontsteking tot de ontwikkeling van klachten en ziekten. Laaggradige ontsteking is dus een grote bedreiging voor onze gezondheid. Het is als een sluipmoordenaar. Je hebt niets door en opeens slaat het toe.

lees verder:

https://www.vivonline.nl