HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Mijn Sportschool Workout voor mijn Bovenlichaam

Geplaatst op 09/05/2018 door optimavita

Bovenlichaam

Op deze dag trainde ik mijn bovenlichaam. Ik vind het fijn om af te wisselen met dagen voor mijn onder- en bovenlichaam. Ook heb ik af en toe een dag dat ik alleen cardio doe. Op dinsdag geef ik altijd les op de sportschool. Dan doe ik Bodypump en Zumba

Als ik mijn bovenlichaam train, doe ik de laatste tijd graag circuittraining. Ik houd van effectief trainen, zodat de training lekker kort kan blijven. Vandaag doe ik supersets, een soort mini vorm van circuittraining waarbij je eerst oefening 1 doet voor een aantal herhalingen, dan direct oefening 2. Zo ga je door totdat je de gewenste hoeveelheid sets hebt gehad. Het grote voordeel van deze manier van trainen, vind ik dat je geen rust hoeft te houden! In de rust van de ene spiergroep, train je namelijk de andere. Hieronder mijn training, die voornamelijk bestaat uit zulk soort supersets.

Mijn training

Warming up

Ik startte met een warming up van 10 minuten. Ik koos ervoor om de loopband te nemen, mijn favoriete cardio-apparaat van het moment. Mijn snelheid was 9km/uur, dit is voor mij een matig intensief tempo. Kies een warming up die jij fijn vindt, maar zorg ervoor dat je het niet te licht maakt. Je mag best al wat vermoeid zijn!

Na de warming up deed ik wat simpele oefeningen met lichte dumbells van 1 kg. Puur om mijn bovenlichaam wat op te warmen. Ik deed een side raise, reverse fly en overhead press. Allemaal voor zo’n 15 herhalingen.

Lees verder op www.Optimavita.nl