HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Millennials zien liefde hetzelfde als de Franse filosoof Sartre (en dit is hoe)

Geplaatst op 10/05/2018 door BedRock

Om te kunnen begrijpen hoe deze vrije filosoof de liefde ziet, moeten we eerst een beetje snappen hoe zijn algemene beeld van het leven is. In zijn bekende werk ‘Being and Nothingness’ legt hij uit hoe we de kern van ons zijn kunnen ontdekken.

Sartres Nothingness

Sartres filosofie is gebouwd op het concept dat er geen doel, essentie of zin van het leven is. Dit noemt hij nothingness. Maar dit is niet per se slecht: juist door niks te zijn, hebben we de complete vrijheid om ons leven in te richten zoals we dat willen. Een interessante uitspraak uit dit boek luidt: ‘Een man die de kans heeft om vrij te zijn, draagt het gewicht van de hele wereld op zijn schouders; hij is verantwoordelijk voor de wereld en voor zichzelf – als een manier van leven.’

Dat het de vrijheid van het individu centraal staat bij Sartre, is dus wel duidelijk. Maar dat betekent niet dat we elkaar totaal niet meer nodig hebben: we hebben anderen nodig om gezien te worden en om de echte versie van onszelf te zijn. Om ons compleet te voelen, moeten als mensen samen onze nothingness ervaren in ons zijn.

Lees verder op www.BedRock.nl