HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Ode aan de wandelschoen: uitbuiken doe je buiten

Geplaatst op 28/05/2018 door Ookgoed

Na wekenlang fanatiek wandelen heb ik een heuse wandelbucketlist gemaakt. Vlak onder de New York City Marathon staat, jawel, de Nijmeegse Vierdaagse. Ambitieus? Misschien wel, maar wandelen zit al aardig in mijn systeem. Ja, het is soms een opgave om de gure wind te trotseren, maar die bank zit toch echt nóg lekkerder als je terugkomt van een stevige wandeling.

Mijn favoriete wandelmoment

Fijne momentjes om te wandelen vind ik bijvoorbeeld vlak na het avondeten. In plaats van uitbuiken ga ik liever eerst een blokje om, zeker na een zware maaltijd. Daarna heb je dat toetje ook dubbel en dwars verdiend. Mijn schoonmoeder zweert juist bij haar ochtendwandeling. Ik snap dat wel. De ochtend heeft iets ongerepts, nog onaangetast door de drukte van alledag. Bovendien ruikt het altijd zo lekker buiten ’s ochtends. Ik heb het echter nog nooit geprobeerd want ik ben niet zo’n held als het op vroeg opstaan aankomt. De zondag is bij uitstek mijn favoriete dag om te wandelen. Het huis is aan kant, de boodschappen zijn gedaan en je kunt de rest van de dag doen waar je zin in hebt.

lees verder:

https://www.ookgoed.org