HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Van hardloopsmoesjes naar hardloopdoelen: Goudje helpt je

Geplaatst op 13/05/2018 door Ookgoed

Hardloopsmoesjes: we kennen ze allemaal. Als runningtherapeute heeft Goudje al heel wat hardloopsmoesjes voorbij zien komen. En eerlijk is eerlijk, zelf gebruikt ze er ook wel eens een: te druk, te zwaar en saai. Uiteindelijk willen we het allemaal langer volhouden en Goudje weet hoe!

Smoes #1 te saai

Elke keer datzelfde rondje, dezelfde afstand en dezelfde omgeving. Wissel je trainingen af: ik verzin altijd nieuwe rondjes in mijn eigen omgeving. Dit houdt het interessant en zo ontdek je nog eens iets nieuws in je eigen buurt waar je een toffe tajine kan scoren. Of pak je fiets en ga naar het dichtstbijzijnde bos of strand. Ben je op vakantie of een weekendje weg? Neem je hardloopschoenen mee en ontdek de omgeving te voet. Daarnaast is het waardevol om de invulling van je trainingen af te wisselen: probeer eens een interval; loop een korter rondje, maar sneller dan je gewend bent of doe het wat rustiger aan en neem je omgeving in je op. Zo daag je je lichaam uit, OokGoed!

Smoes #2 te zwaar

Wat ik vaak zie bij mensen die beginnen met hardlopen, maar soms ook als ze het al een tijd doen: ze willen te hard. Hierdoor wordt het inderdaad heel zwaar, raak je buiten adem en is het lastig vol te houden. Slow down, brother! Let er op dat je ontspannen loopt, je lichaam rechtop houdt en door je neus ademt. Dit laatste zorgt ervoor dat je meer zuurstof binnen krijgt, dit laatste zorgt voor energie in je lichaam. Ook herstel je daardoor sneller. Binnenkort kom ik met handige ademhalingsoefeningen.

lees verder:

https://www.ookgoed.org