HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Veilig hardlopen in het buitenland

Geplaatst op 10/05/2018 door eatrunlove

Eén van de grootste uitdagingen tijdens mijn marathontraining in Brazilië is om hier veilig te hardlopen. Toen ik Nederland woonde was dat altijd vrij makkelijk: in m’n eentje door het bos of op de hei was geen enkel probleem, en in het donker hardlopen kon ook prima langs een niet al te afgelegen weg. Hier in Brazilië ligt dat wel iets anders, maar met wat voorbereiding kun je hier ook prima veilig hardlopen. Speciaal voor de globetrottende lezers, hier wat tips om je hardlooptraining ook in het buitenland te kunnen doen!

De gevaren in het buitenland

Ik zie twee potentiële gevaren als je als vrouw alleen in het buitenland gaat hardlopen: mensen die jou (of jouw spullen) opzettelijk wat willen aandoen, en het verkeer. Het eerste is uiteraard het meest onvoorspelbare, maar vaak kun je zelf wel goed inschatten of het verstandig is om de weg op te gaan of niet. Het verschilt enorm per land of zelfs per stad. Zo voelde ik me heel veilig tijdens mijn reizen in Zuidoost-Azië, maar al veel minder in India – daar zou ik niet zo snel in m’n eentje gaan hardlopen.

Brazilië is ook geen veilig land, maar je kunt hierin principe wel redelijk veilig hardlopen. Het grootste gevaar in Brazilië én in de rest van Latijns-Amerika zijn de gewapende berovingen. Overvallen waarbij gedreigd wordt met een mes of een pistool en je ter plekke alles af moet geven komen hier heel vaak voor, en soms word je zelfs gedwongen om langs verschillende pinautomaten te rijden om zoveel mogelijk geld te pinnen. (Los van bovenstaande is Brazilië wel echt een fantastisch land hoor :)).

Lees verder op www.eatrunlove.nl