HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Waarom het begrip Guilty Pleasure onzin is

Geplaatst op 10/05/2018 door eetpaleo

Wees niet bang, je hoeft je favoriete reep Tony’s niet voorgoed te laten staan. Er is niets mis met een zogenaamde ‘guilty pleasure’ op zijn tijd, maar eigenlijk ook wel. Het gaat mij niet om wat je eet, maar om hoe je het noemt en dus welke fysiologische reactie er in je lichaam optreedt aan de hand daarvanNu denk je misschien; ach, wat maakt zo’n naam nou toch uit!? Ik zal het je uitleggen! De naam guilty pleasure doet vermoeden dat je (in dit geval) iets eet wat je heel lekker vindt, maar waar je je eigenlijk schuldig over voelt. Laten we daar alsjeblieft vanaf stappen!

Exact hetzelfde geldt overigens voor de ‘cheat maaltijd’.

Voeding is plezier

Eten doe je niet gewoon omdat je de voedingsstoffen nodig hebt. Natuurlijk, voedingsstoffen zijn enorm belangrijk. Er is echter een heel goede reden waarom we niet met zijn allen aan de maaltijdshakes zitten die ons alle essentiële voedingsstoffen leveren. Waarom? Omdat ze niet zo lekker smaken, ze bieden niet het genot van het eten van een echte maaltijd. En omdat je er niet op kunt kauwen en ze dus niet zo goed zal verteren, maar dat is een discussie voor een andere keer.

Zie je het al voor je? Drie keer per dag een shake en verder niks. Geen heerlijke appel waar je de eerste hap uit neemt. Of een lekker stukje zalm wat je met liefde hebt gebakken. Geen eitje met een zachte dooier meer en geen salade die zo lekker knapperig en vers is. Zou je er plezier aan beleven als dat allemaal wegvalt? Ik niet!

Voeding is zó veel meer dan alleen voedingsstoffen en dat weten we maar al te goed. Voeding is comfort, genot, plezier en sociaal. Het is goed voor jezelf zorgen, jezelf laten genieten, een momentje voor jezelf of juist met anderen. Wie dit leest weet waarschijnlijk dat je net zo goed kunt genieten van een maaltijd met groenten als van een stuk chocolade.

Lees verder op EetPaleo.nl!