HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Workout: Wat 10.000 Stappen Per Dag Met Je Gezondheid Doet!

Geplaatst op 18/05/2018 door boostyourhealth

Sporten hoeft helemaal niet intensief en vermoeiend te zijn. Je kan het zo makkelijk mogelijk maken voor jezelf door simpelweg te gaan wandelen! Wandelen is een sport op zich en heeft vele voordelen voor je gezondheid. Dus geen smoesjes meer dat je geen tijd hebt om te sporten!

Schokkend feitje

Onlangs heb ik op televisie een feitje gehoord over de Nederlandse bevolking waar ik echt van ben geschrokken. Maar liefst 49% van de Nederlanders is te zwaar of heeft overgewicht. Ik kon mijn oren niet geloven. Dit is gewoon de helft van alle Nederlanders! Voor de ene kant begrijp ik dit misschien ook weer wel. We krijgen steeds meer op ons bordje geschept, Amerikaanse horecaketens waaien over naar Nederland en we zitten meer dan ooit. Aan de andere kant had ik gewoonweg niet gedacht dat dit percentage van te zware Nederlanders zo hoog zou zijn. Zijn we juist niet meer aan het sporten de laatste tijd? Ik zie namelijk steeds meer mensen buiten hardlopen en ook hoor ik dat we bewuster omgaan met onze keuzes in eten en drinken. Waarschijnlijk is dit een vertekend beeld, want blijkbaar zijn we toch niet zo sportief als we denken.

Van nature hoort een mens te bewegen en zijn we niet gemaakt om uren achter elkaar te zitten. Het laatste is helaas wel het geval. Niet alleen volwassenen bewegen te weinig, maar ook de nieuwe generatie. Kinderen van nu bewegen aanzienlijk minder dan de kinderen van 10 jaar geleden. Met de komst van smartphones en andere digitale gadgets is het verleidelijker en makkelijker voor kinderen om binnen te zitten.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl..