HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

7 selfcare tips voor als je zwanger bent

Geplaatst op 16/05/2018 door eetpaleo

Zwanger zijn is een soort emotionele en fysieke roller coaster. Het is mooi, bijzonder en geweldig, maar tegelijkertijd ook weleens frustrerend en emotioneel. Het ene moment trots op je groeiende buik en vervolgens onzeker over de periode ná je zwangerschap. Het ene moment dolgelukkig, het volgende moment in tranen. Meestal niet echt om iets serieus, maar gewoon omdat die baby of dat huisdier er zo schattig uitziet op de foto (met dank aan instagram) of bij het besef hoe blij en dankbaar je bent voor wat je hebt. Dat zwangerschap heel wat teweeg brengt in lichaam en geest is een understatement.

Dus wat doe je dan? Extra goed voor jezelf zorgen door middel van een flinke dosis selfcare. Je bent tenslotte een compleet mens aan het maken in je buik! Je verdient rust, ontspanning en ruimte om te genieten van deze bijzondere periode.

De afgelopen weken en maanden heb ik mezelf een soort van schop onder de kont gegeven om minder te gaan doen. Om juist mezelf aandacht te geven, rust te nemen, te genieten van het zwanger zijn, dankbaar te zijn en mezelf te beseffen welke dingen er nu écht toe doen. En ik vind het heerlijk!

Het leek me daarom een goed idee om mijn favoriete producten en activiteiten met je te delen om je te inspireren ook extra goed voor jezelf te gaan zorgen. Geldt trouwens ook wanneer je niet zwanger bent, want ook dan kun je ongetwijfeld rust en ontspanning gebruiken.

1. Rock Your World

Hanneke van Rock Your World weet precies wat selfcare inhoudt en gelukkig heeft ze haar onderneming daarop gebaseerd. Al haar producten (met veel liefde gemaakt) dragen namelijk bij aan een beter gevoel, een soort geluksmomentje tijdens je dag. Of je nu kiest voor een fijne spray, roller of badolie op basis van essentiële oliën en edelstenen, of voor de energie van edelstenen in je omgeving. Rock Your World heeft het allemaal en dan vooral in die super leuke feel-good cadeausetjes!

Mijn favoriete spray is de Be Happy spray – die vind ik ongelofelijk lekker ruiken en ik word er écht vrolijk van. Mijn favoriete steen is op dit moment de rozenkwarts. Ik heb een paar edelstenen op de slaapkamer liggen en een mooie rozenkwarts op mijn werkplek. Deze steen straalt voor mij rust uit.

Lees verder op EetPaleo.nl!