HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Afvallen, hoe houd je het leuk?

Geplaatst op 20/05/2019 door fitnl

1. Probeer nieuwe recepten uit

Gezónde recepten welteverstaan. Kijk rond op internet (ook op onze website staan allemaal gezonde recepten), lees bladen door en neem de receptenkaartjes mee van de plaatselijke supermarkt. Daag jezelf uit om nieuwe gezonde recepten uit te proberen. Een geslaagd recept gevonden? Bewaar deze in een zelfgemaakt receptenboekje, zo kan je hem altijd nog een keer maken. Ook kan je je huidige succesrecepten gezonder maken. Vervang de 48+ kaas voor iets minder 30+ kaas, neem volkoren pasta in plaats van witte pasta en neem mager vlees in plaats van de vette variant. Op deze manier hoef je jezelf geen gerechten te verbieden en kan je toch gezond genieten.

2. Kies een sport die je echt leuk vindt

Hoeveel mensen gaan wel niet met tegenzin naar de sportschool? Als jij een training doet die je niet leuk vindt, ben je veel eerder geneigd om te stoppen. Het voelt als moeten waardoor je het niet volhoudt. Ik raad je aan om een sport uit te kiezen die je leuk vindt. Het bewegen zal voelen als ontspanning, waardoor je geneigd bent om vaker heen te gaan. Je verbrandt dan logischerwijs meer en verbrandt meer calorieën waardoor je makkelijker afvalt. Dit draagt aan een negatieve energiebalans; meer energie verbranden dan binnenkrijgen.

Lees verder op www.fit.nl