HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Crostata met bosvruchten

Geplaatst op 13/05/2019 door UitPaulinesKeuken

Goed aan de slag. Omdat ik zo’n jam vaak veel te zoet vind maken we de fruitvulling voor deze crostata met diepvriesfruit waar ik een beetje honing aan heb toegevoegd. Maar meer ook niet, want wanneer je fruit kookt wordt het al snel een stuk zoeter dan je zo uit het vuistje eet. Ik laat het wel inkoken, zodat je een dikke saus ontstaat en je gemakkelijk de bodem kunt vullen. 

Rasterwerkje maken

En dan dat rasterwerkje! Ik vind het heel leuk om daar dan een iets moois van te maken. Maar het dit deeg is niet het beste deeg voor een rasterwerkje. Dat komt omdat het vrij snel heel zacht is. Zorg in ieder geval dat de repen niet te dik en niet te breed zijn. Bij te brede repen vloeien ze in elkaar over en dan heb je gewoon een deksel. Zonde van je vlechtwerkje. En te dik eet minder lekker. Je kunt ook slierten maken zoals je met een appeltaart zou doen (slierten rollen). Maar ik vind eerst het deeg tot een dunne plak uitrollen en daarna uitsnijden in lange repen een stuk gemakkelijker (en alles is dan mooi gelijkmatig). Natuurlijk kun je de crostata ook vullen met ander soort fruit!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl