HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

De voordelen van avocado + heerlijk recept

Geplaatst op 22/05/2019 door followfitgirls

Gezonde vetten in avocado’s

Een avocado is één van de meest vette fruitsoorten die er bestaan. Maar inmiddels schrikken we niet meer van het woord ‘vet’. We weten dat er ook een hoop gezonde vetten zijn die je lichaam nodig heeft. Een avocado bestaat voor 30 % uit deze gezonde onverzadigde vetten. Daarnaast bevat een avocado ook veel meer vezels dan ander fruit. Als ik twee dagen achter elkaar een avocado eet denk ik bij mezelf: nu is het wel genoeg geweest. Ik moet ook weer niet té veel van die onverzadigde vetten binnen krijgen. Is deze gedachte terecht? Ik kwam op internet tegen dat je gerust elke dag een avocado kan eten maar in principe zijn twee tot drie in de week voldoende om profijt te hebben van de hoge voedingswaarde in deze vrucht. Nog een voordeel: de gezonde vetten geven langdurig een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar die paaseitjes grijpt.

Spieren opbouwen met behulp van de wondervrucht

Ik kwam ook tegen dat je door het eten van drie avocado’s per week zelfs zou kunnen afvallen.  Dit zou te maken hebben met de stoffen in de vrucht die ervoor zorgen dat je spieren zich beter herstellen na het sporten. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer je gedurende de dag verbrandt. Wat dat betreft zou het best bij kunnen dragen aan het afval-proces maar ik denk dat je je beter kunt focussen op veel sporten en het creëren van een negatieve energiebalans als je wilt afvallen. Avocado’s zijn niet extreem rijk aan eiwitten, maar de eiwitten die er wel in zitten zijn van zeer hoge kwaliteit. De biologische waarde van deze eiwitten is superhoog, wat betekent dat het eiwit zeer compleet is. Je lichaam kan zich alleen gezond houden als het alle acht essentiële aminozuren binnenkrijgt. Van aminozuren bouwt je lichaam weefsels, hormonen, feelgoodstofjes en afweerstoffen, zodat ziekteverwekkers geen kans krijgen.

Lees verder op www.followfitgirls.com