HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hooikoorts? Dit kun je ertegen doen

Geplaatst op 10/05/2019 door NiceDay

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts (een vorm van allergische rhinitis) is één van de meest voorkomende allergieën in Nederland. Ongeveer 25 tot 30% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Als je last hebt van hooikoorts betekent dit dat je lichaam overgevoelig is voor stuifmeel (pollen) van sommige bloeiende grassen, bomen en planten. 

De klachten van hooikoorts zijn bij de meeste mensen het heftigst tijdens het pollenseizoen. Aangezien niet iedereen allergisch is voor dezelfde pollen en de bloeiperioden verschillen, kunnen perioden waarin je last hebt van hooikoorts per persoon ook verschillend zijn. Bekende symptomen zijn: een loopneus, tranende, jeukende en/of branderige ogen, niesbuien en een verstopte neus. Minder bekend, maar wel veel voorkomende klachten zijn: slaapproblemen, lamlendigheid, slecht kunnen concentreren en hoofdpijn. Hooikoorts heeft dus misschien meer invloed op je dagelijks leven dan je denkt!

Lees verder op www.HaveANiceDay.com