HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Is paardrijden wel een echte sport?

Geplaatst op 30/05/2019 door followfitgirls


Uit de hand gelopen hobby

Paardrijden wordt vaak gezien als hobby. Natuurlijk is het houden van paarden een hobby als je het rijden zelf buiten beschouwing laat. Maar hoe fijn is het als je van je hobby je sport of zelfs je werk kan maken? Ik vind het echt een win-winsituatie!

Het paard doet alles

Het paard heeft de kracht, voert de moeilijkste oefeningen uit en springt over de hoogste hindernissen. Maar zonder ruiter doet het paard dit niet. Als ruiter moet je je ontzettend inspannen om je paard de oefeningen te laten uitvoeren die je van hem vraagt. Vooral je onderbeen moet sterk zijn, laat staan je balans en controle. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat als je gedurende 45 minuten in stap, draf of galop rijdt, je al snel zo een 200 calorieën verbrandt. Dit kan tot meer oplopen als je meer inspanning levert bij de verschillende takken van het paardrijden.

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat als je gedurende 45 minuten in stap, draf of galop rijdt, je al snel zo een 200 calorieën verbrandt.

Je wordt er sterk van

Als je professioneel paardrijd wordt je hier erg sterk van, zowel fysiek als mentaal. Het in controle houden van je paard vereist fysieke kracht in je hele lichaam. Je benen moeten continu aangesloten zijn, je handen moeten helemaal stil zijn, je rug recht en je hoofd altijd naar voren. Daarnaast wordt je er ook mentaal sterk van. Het rijden van een dier 10x zo groot en sterk als jij geeft je veel zelfvertrouwen en het geeft je een band en vriendschap voor het leven.

Lees verder op www.followfitgirls.com