HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kapsalon – gezonde en vegetarische variant!

Geplaatst op 20/05/2019 door feelgoodbyfood

Eerlijk, heb dus één keer in mijn leven kapsalon op. En dan bedoel ik de ongezonde fastfood veriant die je weghapt na een avondje uitgaan en iets teveel biertjes. Dat is lang geleden… en die bak kapsalon was ook geen succes. Ik houd gewoon echt niet van ongezond en vet eten met veel te veel saus.

Wel heb ik al een paar keer de hippe, gezondere en vega(n) variant op. En die vond ik zo lekker! Dit heerlijke gezonde fastfood gerecht was ik eigelijk alweer een tijdje vergeten. Totdat het afgelopen weekend het hele weekenden regende en koud was en ik zo een zin had in comfort food en friet. Ik besloot om thuis zelf gezonde kapsalon te maken, en met succes!

Gezonde en vegetarische kapsalon

Deze gezonde versie is uiteraard gemaakt met gezondere ingrediënten, zoals zoete aardappel friet uit de oven, zelfgemaakte knoflooksaus op yoghurt basis en zonder slechte kwaliteit gesmolten kaas. Maar ook het vette vlees is vervangen door een vegetarische variant, namelijk seitan!

Seitan is een vleesvervanger gemaakt van tarwegluten. Hierdoor heeft het veel weg van de structuur van vlees. Ideaal dus in een gerecht waar je 1 op 1 vlees wilt vervangen. En heel lekker!

Op dit gerecht strooide ik Italiaanse kaasvlokken, maar je kunt eigenlijk iedere variant nemen die je zelf lekker vindt of de kaas helemaal weglaten natuurlijk.

Naast dat het gerecht gezonder en vegetarisch is, is het heel makkelijk om thuis te maken. Ook als je de avond van te voren iets teveel hebt gedronken en je zin hebt in fastfood… 😉

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl