HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Kettlebell workout, full body training van maar 10 minuten!

Geplaatst op 23/05/2019 door followfitgirls

Luxe positie

Laatst vertelde ik je dat ik nu als freelancer werk, en weet je wat ik een van de voordelen hiervan vind? Dat ik mijn eigen werktijden mag indelen. Heerlijk vind ik het, het voelt als een soort ‘luxe positie’. Wat ik net zei over dat we het allemaal te druk hebben om te sporten is op mij dus eigenlijk niet helemaal van toepassing. Ik kan sporten wanneer ik wil. Toch weet ik dat dit voor veel van jullie niet zo is en daarom heb ik een kort maar krachtige kettlebell workout voor jullie.

Kettlebell workout

Deze workout kun je thuis of in sportschool doen en het enige wat je nodig hebt is een kettlebell. Stel je stopwatch in op 10 minuten en herhaal het circuit zo vaak mogelijk, let’s do this!

  1. Goblet squat

    8 herhalingen, 20 seconden rust

    Houd de kettlebell met twee handen vast, houd hem voor je borst en je ellebogen wijzen naar beneden. Zet je benen op schouderbreedte uit elkaar en je tenen wijzen ietsje naar buiten. Zak langzaam naar beneden, alsof je gaat zitten, ga zo diep als je kunt en ga vervolgens weer langzaam omhoog. Let er tijdens de hele oefening op dat je je onderrug recht houdt en je knieën niet voorbij je voeten wijzen.

  2. Kettlebell swing

    12 herhalingen, 20 seconden rust

    Houd de kettlebell een paar meter voor je, ‘zwaai’ ‘em naar beneden en duw vanuit je heupen de kettlebell explosief terug naar voren. 


Lees verder op www.followfitgirls.com