HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kun je pasta (koolhydraten) eten en toch afvallen?

Geplaatst op 26/05/2019 door vivonline

Stel dat je uit eten gaat, dan weet je dat een vette hamburger en friet geen goed idee zijn als je wilt afvallen. Maar wat moet je nu kiezen als er bruine rijst, pasta en gekookte aardappels op het menu staan terwijl jij net begonnen bent met je koolhydraatarme dieet? Wat is een gezonde keuze als je wilt afvallen en voor altijd een gezond en slank lichaam wilt?

Bruine rijst

Mogelijk ga je voor bruine rijst als je in een restaurant daarnaast kunt kiezen tussen gekookte aardappels, bruine rijst en pasta. Maar wist je dat pasta een betere keuze is als je wilt afvallen?

Uh wat? Ja echt, je hoort het goed! Pasta heeft namelijk een lagere glycemische index dan rijst, en dat houd je bloedsuikerspiegel stabieler. Een schommelende bloedsuikerspiegel zorgt voor vetopslag en dat wil je juist voorkomen als je aan het afslanken bent.

Je kunt bij uitzondering dus beter pasta eten dan rijst als je wilt afvallen en eet volgens een koolhydraatarm dieet. Hoewel het niet betekent dat pasta de basis moet zijn van iedere maaltijd. Het bevat maar weinig voedingsstoffen die echt nuttig zijn voor je lichaam. Het is de kunst om op een gezonde manier pasta te eten en het alleen bij hoge uitzondering te doen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl