HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Lui zijn is beter voor je dan je denkt

Geplaatst op 26/05/2019 door BedRock

Om misverstanden uit de wereld te helpen: er is niks mis met vroeg opstaan, lekker naar buiten gaan en je nuttig maken. Sterker nog, dat is heel goed voor je. Maar er komt een kink in de kabel als er een ‘moeten’ in voorkomt.

Lui zijn is oké (gelukkig!)

Schrijver Rutger Lemm hield op Mindshakes een prachtig pleidooi voor luiheid. Hij herinnert zich uitspraken van zijn vader, als: “De zon schijnt, ga eens iets nuttigs doen.” Hij vertelt in het filmpje: “Ik begrijp nog steeds niet wat die twee dingen met elkaar te maken hebben, maar toen ik niet meer thuis woonde echode dit advies nog steeds door mijn hoofd…” Strenge efficiëntie-gedachten kennen we allemaal: “Maak iets van je leven, doe iets nuttigs!” En we hebben nauwelijks door hoe destructief die gedachten zijn. “Het is véél belangrijker dat je jezelf niet kwelt met alle gemiste kansen, of doorbeukt totdat je niets meer voelt. De mens heeft als soort alles al bereikt wat we nodig hebben: we zijn veilig, we zijn warm, we hebben eten, maar we gunnen onszelf nog steeds geen rust,” pleit Rutger, voor wie die continue druk om ‘iets nuttigs’ te doen zelfs leidde tot een burn-out.

Lees verder op www.BedRock.nl