HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Steunkousen dragen tijdens je zwangerschap? Schaam je niet!

Geplaatst op 23/05/2019 door love2bemama

Wanneer je zwanger bent neemt je bloedvolume toe en wordt je ook zwaarder. De oestrogeen neemt ook toe en dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je vaatwanden gaan verslappen. De kwetsbare aderen in je benen kunnen flink gaan opzwellen met als gevolgd; spataderen! Je kan dan spataderen tijdens je zwangerschap krijgen. Vervelend maar het is wel belangrijk dat je ze goed gaat behandelen. Wanneer je dat niet doet kan het alleen maar erger en nog vervelender worden. Als je eenmaal spataderen hebt kom je er namelijk ook niet meer vanaf. Voorkomen is dus beter dan genezen! Spataderen kunnen bij een volgende zwangerschap ook nog eens terugkomen en nog erger worden.

Zoals ik al zei: voorkomen is beter dan genezen en het is belangrijk dat je spataderen tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk onderdrukt. Dit doe je door het dragen van sokken met compressie. Ook wel steunkousen! Niet zo’n sexy woord maar het kan je wel erg helpen door stevige steunkousen te dragen.

Lees verder op www.love2bemama.com