HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Wat is de beste methode om vet te verbranden?

Geplaatst op 23/05/2019 door fitnl


Hoe verbrand je vetmassa?

Je lichaam gebruikt energie die je binnenkrijgt via eten en drinken, of slaat de energie op. Dit wordt ook wel de energiebalans genoemd. Vet verbranden is in theorie eigenlijk heel simpel. Dit doe je door af te vallen. Oftewel, door minder te eten dan je nodig hebt. Wil je hier ondersteuning bij? Met de FIT Methode-app kun je berekenen hoeveel je moet eten op een gezonde manier af te vallen.

Als je minder energie binnenkrijgt dan je nodig hebt, val je af.

Veel mensen kennen deze theorie wel, maar in de praktijk blijkt het toch wat lastiger. Een nieuwe eet- en leefstijlgewoonte aanleren is niet in een week gepiept. Dit is ingewikkelder dan gedacht en wordt vaak onderschat door mensen die willen afvallen én professionals.

Een dieet is niet voldoende

Vaak is de gedachte dat je even snel afvalt met een simpel dieet of voedingsschema en vervolgens dit nieuwe gewicht vasthoudt. Maar zo werkt het niet… Meer dan 90% valt terug op het oude gewicht en krijgt te maken met het zogenoemde jojo-effect. Hieruit blijkt wel weer: wil je het gewenste gedrag op de lange termijn doorzetten, dan zijn de juiste motivatie, doorzettingsvermogen en een goed plan belangrijk.

Lees verder op www.fit.nl