HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Zo bereik jij jouw doelen wél

Geplaatst op 26/05/2019 door happyinshape

Dit jaar begonnen met een goed voornemen, maar het niet volgehouden? Of heb je je kortgeleden voorgenomen meer te sporten, maar gaat het toch lastig? Hoe komt het toch dat er van al je goede voornemens vaak zo weinig terechtkomt? En dat je vaak dingen op de lange baan schuift? Happy in Shape heeft dé manier gevonden om dit te tackelen, zodat jij toch écht gaat doen wat je je hebt voorgenomen.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: aan alleen goede voornemens heb je niets. Uit onderzoek blijkt namelijk dat van alle mensen die starten met goede voornemens, een derde zich slechts een maand hieraan houdt. Na drie maanden stopt de helft en na twee jaar blijkt dat nog maar één op de vijf mensen hiermee bezig is. 
De Amerikaanse psychologieprofessor John C. Norcross van de University of Scranton deed jarenlang onderzoek naar goede voornemens. Uit zijn research bleek ook dat mensen met een concreet plan eerder slaagden dan mensen zonder een concreet plan. Door je doelen concreet te maken, wordt de vertaalslag gemaakt van denken naar doen. Hoe concreter je bent, hoe groter de kans op succes. Al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

lees verder:

https://happyinshape.nl