HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

5 voordelen van buitenspel voor kinderen

Geplaatst op 28/05/2020 door love2bemama

Wat zijn de 5 voordelen van buitenspel voor kinderen? Daar gaan wij in deze blog uitgebreid op in. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… Alle kinderen dus snel naar buiten en gauw. Buitenspel voor kinderen kent veel voordelen voor zowel de sociale ontwikkeling, als voor de gezondheid. Desalniettemin zitten veel kinderen de laatste tijd vooral achter de spelcomputer. Iets wat natuurlijk logisch is bij rotweer, maar ook op de zonnige dagen zijn er steeds meer kinderen die een scherm verkiezen boven de buitenlucht. Toch is buitenspel voor kinderen meer dan ooit belangrijk. Stuur je kinderen dus verplicht naar buiten en doe desnoods de deur op slot zodat ze niet stiekem weer naar binnen kunnen komen.

Vroeger speelden we buiten

Iets wat veel ouders zorgen baart en ouders zijn geneigd om terug te denken aan hun eigen jeugd. Een kindertijd waar busje trap, tikkertje, verstoppertje en belletje trekken de norm was voor de ketende kinderen uit de straat. Het feit is echter dat de tijden veranderen. De moderne technologie veranderd en het wordt steeds aantrekkelijker voor kinderen om de hele dag spelletjes te spelen op een spelcomputer. 

Lees verder op www.love2bemama.com