HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoeveel eieren per dag is gezond?

Geplaatst op 24/05/2020 door optimavita

Door Rianne – Eitjes: ze zijn er in alle soorten en maten. Hartstikke lekker en je kunt ze bijna overal voor gebruiken. Een hard- of zachtgekookt eitje op brood, een eitje door je baksels, of gewoon als tussendoortje… Er wordt alleen al jaren gespeculeerd over de gezondheid van eieren. Hoeveel eieren mag je nu eigenlijk eten per week? Wat is verantwoord? In dit artikel vertel ik jullie meer op basis van een aantal onderzoeken!

De huidige adviezen

Zoals jullie misschien wel weten staan eieren in de Schijf van Vijf. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen. Er is echter één maar: ze bevatten ook veel cholesterol. En een hoge cholesterolwaarde in het bloed wordt gelinkt aan hart- en vaatziekten. Het Voedingscentrum adviseert daarom dat het eten van 2-3 eieren per week past in een gezonde voeding. Voor vegetariërs geldt een hoeveelheid van 3-4 eieren. Dit komt omdat zij over het algemeen minder verzadigd vet (dit is het verkeerde vet) binnen krijgen. Deze hoeveelheden zijn echter maar een advies. Het Voedingscentrum noemt geen officiële maximale hoeveelheid. Dit is begrijpelijk, omdat het afhangt van wat je op dagelijkse basis eet en hoe jouw totale voedingspatroon eruitziet. Het advies van het Voedingscentrum is een aantal jaren geleden gepubliceerd. Inmiddels zijn er nieuwe onderzoeken verschenen. Ik ben erg benieuwd wat deze onderzoeken hebben ontdekt. Dit deel ik graag met jullie!

Lees verder op www.Optimavita.nl