HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Moedermelk sieraad cadeau: een symbool voor mijzelf

Geplaatst op 25/05/2020 door love2bemama

Waarom een moedermelk sieraad dragen? Onder het mom van ‘je moet jezelf af en toe even kietelen’, deed ik mezelf laatst iets cadeau wat al een tijdje op mijn lijstje stond. Hét symbool voor de mooie momenten, maar ook de strijd die ervoor geleverd is; ik gaf mijzelf een moedermelk sieraad cadeau. 

Angst voor borstvoeding

Bij mijn eerste heb ik lang getwijfeld of ik het zou doen, borstvoeding geven of niet. Door alle horrorverhalen om me heen durfde ik het uiteindelijk niet. Dean werd prima groot met de fles en is nu een kerngezonde knul van bijna 6, dus hij heeft er niets mee geleden. Toch knaagde het gevoel dat ik wat gemist had, zeker toen mijn beste vriendin beviel en ze zo lovend sprak over het gevoel dat borstvoeding haar gaf. Ik besloot het dus gewoon te gaan proberen bij nummer 2. 

Borstvoeding geven niet vanzelfsprekend

Mijn dochter Lexi werd geboren en ik begon vol goede moed met borstvoeding geven. Het ging eigenlijk best prima; de melk kwam op gang, ze dronk en het viel reuze mee qua tepelkloven en andere ongemakken. Helaas was dit moment van euforie slechts van korte duur, want na een week bleek ze niet goed aan te komen.

Lees verder op www.love2bemama.com