HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

Geplaatst op 02/05/2020 door fitnl


De ramadan

De ramadan is een van de vijf zuilen van de islam en wordt dus voorgeschreven door de Koran. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en het bedanken van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Het vasten wordt Sawm (Saum) of Siyam genoemd. Tijdens de periode van vasten zullen moslims niet eten, drinken, roken en zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Zowel ’s ochtends vroeg als ’s avonds na zonsondergang wordt er vaak zeer uitgebreid gegeten, ’s avonds vaak tot diep in de nacht.

Zwangere of zogende vrouwen, zieken en reizigers zijn vrijgesteld van vasten, maar moeten de gemiste dagen later wel inhalen. De ramadan eindigt met het Suikerfeest, waarop uitbundig gefeest en gegeten wordt [1].

De ramadan en sportprestaties

Vooral in 2012, toen de Olympische Spelen gelijk vielen met de ramadan, kwam het onderwerp van dit artikel ter sprake. Topsport en de ramadan zouden niet met elkaar samengaan. Het zou leiden tot slechte sportprestaties. Maar is dit ook echt zo? Wat heeft de wetenschap hierover te zeggen?

Lees verder op www.fit.nl