HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Tips voor vader baby hechting na de geboorte

Geplaatst op 04/05/2020 door love2bemama


Mama is vertrouwd

In deze 9 maanden hoort de kleine haar hartslag (geen ander persoon heeft haar hart van zo dichtbij horen kloppen) hoort haar stem en kent zelfs haar geur. Dus als de kleine overstuur is, is er geen beter persoon dan mama om troost te bieden, zo vertrouwd en zo eigen. Als partner kan dat best confronterend zijn, ook die wil de kleine troost geven en dan is het redelijk frustrerend te noemen als die luidkeels door blijft krijsen als die troost geeft, maar zodra mama het overneemt het direct stil is.

De hechting met je baby

Je bent als persoon natuurlijk redelijk onbekend vooral omdat de baby de eerste dagen nog niks hoort in verband met vruchtwater achter de trommelvliezen. Jouw stem is ondanks de vele praatsessies tegen die buik nog niet vertrouwd. Daarnaast moet de partner alweer veel sneller aan het werk en krijgt de moeder een nog grotere voorsprong.

Lees verder op www.love2bemama.com