HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Werkt het tellen van calorieën?

Geplaatst op 24/05/2020 door followfitgirls

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het tellen van calorieën eigenlijk wel als je af wilt vallen? Wij zochten het voor je uit en delen hier onze bevindingen. 

Wat is een calorie?

Een calorie is een eenheid waarin we energie aangeven. Het is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 gram water met 1 graden Celsius te verwarmen. 

Ons lichaam heeft energie nodig om te functioneren. Het is nodig om o.a. adem te halen, voor de hartslag, de spieren, om te denken, de spijsvertering en het herstel van de cellen. Ons voedsel levert ons die energie. De hoeveelheid calorieën die ons voedsel levert meten we in kilocalorieën (kcal). 

Als we net zoveel eten als ons lichaam aan energie nodig heeft dan blijven we precies op gewicht. Als we meer eten dan ons lichaam direct aan energie nodig heeft dan wordt deze extra energie opgeslagen in de vorm van lichaamsvet. Voor het geval er slechte tijden aanbreken. Als we af willen vallen dan moeten we minder gaan eten dan we nodig hebben. Het lichaam zal dan de vetreserves aanspreken zodat we afvallen. 

Lees verder op www.followfitgirls.com