HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Wees je bewust van je grenzen

Geplaatst op 05/05/2021 door NiceDay

Iedereen gaat weleens over z’n grenzen heen. Je staat emotioneel meer toe dan normaal of je levert meer energie dan je jezelf had voorgenomen, en dat is prima! Je hebt namelijk een buffer waarmee je dat kan doen. Als je ervoor zorgt dat je die voldoende kunt opladen, ben je in staat om verantwoord over je grenzen heen te gaan. Maar wanneer dit een ongezond patroon begint te worden, is er misschien iets anders aan de hand.

Wat levert het je op?

Als je regelmatig over je grenzen gaat, is het wat te eenvoudig om te zeggen dat je dat gewoon niet meer moet doen. Er is namelijk een reden dat dit gedrag zich herhaalt; het levert je iets op. Je kunt denken aan het krijgen van meer waardering op je werk, of het past bij jouw flexibele houding. Misschien geeft het je een goed gevoel om behulpzaam te zijn of heb je een sterke drang om jezelf te bewijzen en te verbeteren. Het kan ook juist veel praktischer zijn; je houdt meer tijd over in het weekend als je doordeweeks wat extra’s doet. Kortom, over je grenzen gaan kan allerlei voordelen hebben.

Lees verder op www.HaveANiceDay.nl