HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Wij vertellen je alles over Silica; het bijzondere mineraal uit IJsland

Geplaatst op 14/05/2021 door boostyourhealth

In Nederland is het mineraal Silica nog niet zo bekend, des te meer aan ons de taak om jullie te informeren over dit bijzondere mineraal uit IJsland. Het biedt tal van gezondheidsvoordelen en we hebben hier vaak een tekort aan in ons lichaam. Kortom hoog tijd om eens kennis te maken! Lees je mee?

Wat is het mineraal Silica precies?

Silica is een mineraal dat zeer overvloedig in de natuur voorkomt. Silica bestaat uit één atoom silicium gebonden aan twee zuurstofatomen, chemisch siliciumdioxide (SiO2) genoemd. Silicium is geen metaal en ook weer niet; het is een metalloïde. Dit betekent dat het eigenschappen heeft van zowel metaal als geen metaal. Het menselijk lichaam gebruikt silicium en dit heeft zeker gezondheidsvoordelen.

Waaraan kun je merken dat je dit mineraal tekort komt in je lichaam? 

Je kunt last hebben van verschillende gewrichts- en bot aandoeningen zoals o.a. sclerose, reuma, artrose, jicht, osteoporose, cardiovasculaire aandoeningen en aderverkalking. Daarnaast kun je ook last hebben van psoriasis, nagelverkalking en haaruitval.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl