HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Citroen meringue taartjes met havermout (glutenvrij)

Geplaatst op 09/05/2022 door beaufood

Wat een schattige taartjes hè? Zo verfijnd Frans, I love it. Tijdens onze vakantie naar Frankrijk een paar weken geleden, at ik er weer eentje… per dag. Haha – geen grap: iedere dag dacht ik bij de koffie ‘goh, hier zou zo’n citroen meringue taartje wel lekker bij zijn’, en dan schoof ik die gewoon weer op een schoteltje. Het was ten slotte vakantie. Eenmaal thuis dook ik – je kent me – de keuken in om deze goddelijke gebakjes na te maken. En dat is bijzonder goed gelukt! Ik maakte er een íéts gezondere versie van, maar ik adviseer nog steeds niet om mijn patroon te volgen, haha. Het gezondere zit ‘m namelijk vooral in de kruimelige bodem: in Frankrijk maken ze deze taartjes ongetwijfeld met kilo’s roomboter en ik maakte een versie met havermout, amandelmeel en honing. Verder is het precies het friszoete, romige taartje zoals je hoopt dat ‘ie is!

La douce France

Oh man, wat was het héérlijk om weer in Frankrijk te zijn. Ik ben gek op dat mooie land. De zon, de cultuur, de mooie besneeuwde bergen, de stranden… Maar bovenal: het eten. Ik hou van gerechten en ingrediënten uit alle windstreken, maar de Franse keuken doet wel echt wat met me. Het is zo chique, met zoveel oog voor detail, zo traditioneel. Echt práchtig, als je het mij vraagt. Bij Franse bakkers kijk ik mijn ogen uit bij al die patisserie in de vitrines. En ’s avonds kan ik, met een menukaart in m’n hand, ook slecht keuzes maken. Alles klinkt dan zo goddelijk goed. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de wijn en champagnes! Dit lijkt wel een of ander Frankrijk-promopraatje want eh ja, ook voor de drankjes moet je in la douce France zijn. Op de terugweg van onze vakantie maakten we een tussenstop in Épernay – dé champagnestad! Als je het leuk vindt om daar wat meer over te lezen, dan verwijs ik je door naar dit blog dat ik schreef over onze dag in Épernay! Heb je gewoon NU zin in die citroen meringue taartjes? Scroll dan verder voor het recept!

Lees verder op www.beaufood.nl