HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

6 Belangrijke aandachtspunten bij een koolhydraatarm dieet

Geplaatst op 20/06/2017 door boostyourhealth

Het koolhydraatarm dieet is tegenwoordig een populaire methode om mee af te vallen of te werken aan een betere gezondheid. Toch zijn er veel onduidelijkheden over hoe het koolhydraatarm dieet het beste gevolgd kan worden. Er zijn namelijk nogal wat aandachtspunten die belangrijk zijn om te weten. Daarom zal ik in dit artikel de 6 belangrijkste aandachtspunten met je doornemen, zodat je na het lezen van dit artikel precies weet waar je op moet letten bij het volgen van een koolhydraatarm dieet.

1. Hoeveelheid koolhydraten langzaam minderen

Eet je vaak koolhydraten zoals brood, pasta, rijst en fastfood, dan kan een omschakeling naar een koolhydraatarm dieet een aantal bijwerkingen geven. Hierbij moet je denken flauwte, duizeligheid of weinig energie.

Dit komt omdat het lichaam gewend is geraakt aan de grote hoeveelheid koolhydraatrijke voeding en daardoor niet meer goed weet hoe het gebruik kan maken van vetten als brandstof. Het lichaam heeft dit (tijdelijk) verleerd.

Het is daarom verstandig om je de hoeveelheid koolhydraten niet van de één op de andere dag drastisch te verlagen, maar deze beperking langzaam door te voeren. Deze omschakeling hoeft niet langer dan 2 weken te duren.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl