HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Cliëntervaring Willemijn: ‘Deze manier van leven is zo’n positief verschil voor mijn lichaam’

Geplaatst op 20/06/2017 door thegreenhappiness


Van haat-liefde verhouding met eten naar een eigen vegan bakery!

Willemijn komt sinds een jaar regelmatig langs voor een consult. Van een haat-liefde verhouding met eten weet ze nu hoe ze lekker én gezond kan eten, zonder constant te compenseren en kan ze weer met een fijn gevoel in de spiegel kijken. Ze heeft zelfs haar kantoorbaan ingeruild voor haar grootste droom: een bakery met plantaardige, glutenvrije en vetarme taarten, genaamd Willem-Pie. Dit is haar verhaal.

“Ik heb altijd een haat-liefde verhouding gehad met eten. Ik hou enorm van lekker eten maar niet van het effect van (te veel) lekker eten op mijn lichaam. Tussen mijn 18e en 27e levensjaar was mijn eetpatroon nooit constant. Soms keek ik in de spiegel, was ik blij met hoe ik eruit zag en liet ik mezelf een week gaan met eten. Dan at ik chocola, haalde een frietje en bestelde op vrijdagavond pizza. Ik kon dan niet stoppen met eten. Een week later ging ik voor de spiegel staan, vond ik mezelf dik en voelde ik mij slecht. Dan nam ik mijzelf voor om er wat aan te doen en at ik een periode alleen maar salades waardoor ik weer tevreden was over het meisje in de spiegel en mezelf trakteerde op een pizza, reep chocolade of een frietje met mayo. Je begrijpt: een oneindige, vicieuze cirkel!”

Lees verder op ww.thegreenhappiness.com