HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Frozen Yogurt met Bananenkaramel (zuivelvrij)

Geplaatst op 21/06/2017 door eetpaleo

Een tijdje terug testte ik samen met Monique (het Meisje met de Voedselallergie) een heleboel Paleo-proof ijsjes! Zó leuk om te doen! Onze bevindingen kun je hier lezen. Een van de ijssoorten die er echt absoluut bovenuit sprong was de Coco Frost van Abbot Kinney’s.

Dit ijs is iets waar ik als ijsliefhebber héél blij van word. Het is super romig en smaakt naar… yoghurtijs! Niet zo gek, want dit ijs is ook daadwerkelijk gemaakt van kokosyoghurt. Er zit zelfs probiotica in, en het heeft ook dat lekker zurige smaakje. Precies zoals het hoort.

Van zomerse traktatie tot.. Kerst dessert!

Omdat Monique me ook nog eens een hele bak Coco Frost mee naar huis gaf, leek het me leuk om eens een receptje met dit ijs te maken. Tijdens het proeven had ik al zo veel ideeën gekregen over wat je hiermee zou kunnen doen. Het is natuurlijk super zomers, zo’n yoghurtijsje, maar het leek me ook erg lekker als dessert na het kerstdiner. Wanneer ik zelf urenlang in de keuken heb gestaan vind ik het namelijk ook weleens fijn om een makkelijk dessert op tafel te zetten. IJs kan tenslotte altijd!

Ik heb geen idee hoe ik op het idee van een bananenkaramel ben gekomen, maar één ding is zeker: bananenkaramel is heel erg lekker. Echt waar. En het is nog supersnel gemaakt ook, in een minuut of 5 à 10 ben je klaar.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 bak Coco Frost van Abbot Kinney's (of ander Paleo-proof ijs naar keuze!)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zout

Lees verder op EetPaleo.nl!