HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Mijn nieuwe trainingsschema voor benen en billen

Geplaatst op 25/06/2017 door followfitgirls


Ik ben dol op krachttraining. Het maakt me sterker, strakker en gespierder. Om het uitdagend te houden, voor mijzelf en voor mijn lichaam, wissel ik wel elke zes tot acht weken van trainingsschema. In dit blog deel ik mijn nieuwe trainingsschema voor benen en billen. Work that ass!

Doel trainingsschema

Dit trainingsschema voor benen en billen heeft voor mij als doel om sterker en gespierder te worden. Om even in de fitnesstermen te blijven: hypertrofie. Hierbij neemt de massa van de cellen toe. Door deze manier van trainen groeien je cellen doordat ze meer eiwitten kunnen opnemen. Doordat deze bouwstoffen beter opgenomen kunnen worden groeien je spieren en word je sterker.

Bij de opbouw van spierweefsel is het belangrijk om voldoende rust tussendoor te nemen. Wanneer je dus vier keer in de week traint is het niet handig om vier keer je benen zwaar te gaan trainen. Een splitschema kan hierbij handig zijn waarbij je twee keer per week een spiergroep traint. Het beste is om na deze training ongeveer 48 tot 72 uur rust te nemen voordat je dezelfde spiergroep weer gaat trainen.  Mijn trainingsschema is als volgt:
Maandag: Onderlichaam (benen, billen en onderrug)
Dinsdag: Bovenlichaam (bovenrug, armen, borst en schouders)
Donderdag: Onderlichaam
Vrijdag: Bovenlichaam

Lees verder op www.followfitgirls.com