HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

3X De Wetenschap Van Het Hardlopen

Geplaatst op 11/06/2018 door glow

Over hardlopen lees en hoor je van alles. Het is gezond, het is niet gezond, het is slecht voor je knieën, het is goed voor je hart, je krijgt er slijtage van, je leeft langer… Weet jij het nog? Hoera voor de wetenschap! Want sommige onderzoeken wijzen gewoon keihard uit wat wel of niet waar is. En dus is het nuttig (en leuk!) om de onderzoeken goed te volgen. Zodat je naast je eigen gevoel dat hardlopen je geeft ook nog een beetje de wetenschap kunt vertrouwen. We lichten 3x de wetenschap van het hardlopen voor je uit!

#1 Kies rustige tijden en straten
Woon je in een drukke stad met veel verkeer en industrie dan kan dit invloed hebben op je leven. Of beter gezegd op de lengte ervan. Vervuilde steden zijn nu eenmaal wat minder gezond om in te wonen. Sporten in zo’n stad is nog iets schadelijker omdat je dieper en vaker inademt en zo dus meer fijnstof binnenkrijgt. Oeps! Toch staat er tegenover dat sporten juist levensverlengend werkt. En die voordelen wegen meestal op tegen de nadelen van de vervuiling. Britse wetenschappers hebben met een ingewikkeld model het ‘omslagpunt’ berekend waarop de voordelen van sporten in de stad worden tenietgedaan door de nadelen van fijnstof. Zonder je te vermoeien met allerlei cijfers blijkt dat de voordelen van sporten het toch bijna altijd winnen van de vervuiling. Tenzij je in een stad als New Dehli woont…  De voordelen voor de gezondheid zijn dus doorgaans groter dan de nadelen van het inademen van vervuilde lucht. Toch is het raadzaam de drukke verkeersstraten in de spits te mijden en een rustigere route voor je hardlooprondje te kiezen.  Ga dus lekker extra vroeg op de dag, later in de avond en kies een leuke route door kleine straatjes of zoek de natuur op!

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl