HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Agnes over wandelen en natuurbeleving

Geplaatst op 21/06/2018 door Ookgoed

Agnes van den Berg is hoogleraar in natuurbeleving. Vorig jaar heeft zij het eerste wetenschappelijk onderzoek gepresenteerd naar het effect van wandelen op gestreste werknemers. Uit haar onderzoeken blijkt dat buiten zijn in de natuur, goed is voor onze gezondheid.

Je bent hoogleraar in de natuurbeleving. Dat klinkt niet alledaags. Hoe bent je geïnspireerd geraakt door dit onderwerp?

“Na mijn studie kreeg ik de mogelijkheid om onderzoek te doen naar reacties van mensen op de omvorming van weilanden tot natuurgebied. Zelf wist ik op dat moment weinig van natuur. Tijdens mijn onderzoek raakte ik steeds meer overtuigd van het grote belang van natuur voor de gezondheid van mensen. Ik voelde echt een soort roeping om me in te zetten voor de wetenschappelijke onderbouwing van de relatie tussen natuurbeleving en gezondheid. Hierbij speelde zeker ook mee dat ik zelf buiten de stad ben gaan wonen. In een huis met een moestuin en een grote wei met schapen en kippen. Hierdoor ervaar ik dagelijks zelf wat buiten in de natuur en het groen met mij doet. Ik ben er nog meer van overtuigd geraakt dat natuur geen luxe is, maar een noodzakelijke voorwaarde voor welzijn en gezondheid van mensen.”

lees verder:

https://www.ookgoed.org