HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

De voordelen van de zon voor lichaam en geest

Geplaatst op 29/06/2018 door ilovehealth

Naast het feit dat de zon ons voorziet van een mooi bruin kleurtje, zijn er nog meer positieve voordelen van de zon te benoemen. Zowel je lichaam als geest kunnen niet goed functioneren zonder voldoende zonlicht, ofwel vitamine D, want dat is wat ons lichaam alleen via zonlicht kan verkrijgen. Zo adviseerden dokters vroeger om de zon op te zoeken als je onverklaarbare gezondheidsklachten had. Denk maar aan het industriele tijdperk waarin arbeiders bijna dag en nacht in een fabriek stonden en geen enkel straaltje zonlicht oppikten. Dit leidde niet alleen tot vermoeidheid, maar ook tot zwakke botten en spieren. En dat is vandaag de dag niet anders. Als je te weinig buiten komt, heeft dat gevolgen voor je lichaam en geest. Om daar iets dieper op in te gaan, heb ik in deze blog een aantal voordelen van de zon op een rij gezet. Allemaal redenen om wat vaker een luchtje te scheppen. Ook als het zonnetje zich achter de wolken heeft verstopt. 

Hoeveel zonlicht per dag? 

Allereerst is het misschien goed om te weten hoeveel zon je dan precies nodig hebt. We weten namelijk ook allemaal dat een te veel aan zonlicht juist weer slecht is. Waar voldoende vitamine D helpt om onder andere kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen, kan een te veel juist tot kanker leiden. Wanneer je een half uur in de zon buiten bent, maakt je lichaam voldoende vitamine D aan die je per dag nodig hebt, en verklein je de kans op een vitamine D tekort. Dagelijks, het liefst tussen 12 en 15 uur een half uurtje naar buiten is dus voldoende. Wel is het dan belangrijk dat het zonlicht je huid ook kan bereiken. Zet dus geen pet op en trek ook niet al te dikke lagen kleding aan, want daar komt het zonlicht niet doorheen.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl