HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Hét verhaal achter de verschillende soorten sportdrankjes

Geplaatst op 05/06/2018 door happyinshape

Na jouw bloedfanatieke uurtje in de sportschool, is het tijd voor je favoriete sportdrank. Maar welke kun je het beste nemen? Wij leggen het je uit.

Want waar let je op? Er zijn namelijk een heel hoop verschillen: wil je meer vocht opnemen, meer energie krijgen of wil je een snelle opname van het drankje? Decisions, decisions.. Er bestaan drie soorten sportdranken: hypotone, isotone en hypertone. 

Hypotone

Na het sporten dorstig? Neem dan een hypotone sportdrank, deze wordt zelfs sneller dan water door het lichaam opgenomen, waardoor de drank geschikt is om tijdens het sporten te drinken. Een hypotone drank is te herkennen aan de hoeveelheid suiker: bevat het minder dan vier gram suiker per 100 milliliter, dan heb je een hypotone sportborrel in je hand. 

LEES OOK: Zóveel water moet je dus drinken op een dag

Isotone

Wanneer je meer energie tijdens het sporten wilt, is een isotone sportdrank de uitkomst voor jou. Het bevat wel meer suiker dan bijvoorbeeld een hypotone substantie, je herkent de drank aan de hoeveelheid suiker, deze is namelijk vier tot acht gram per 100 milliliter. 

lees verder:

https://happyinshape.nl