HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

One pot: Kip uit de Airfryer

Geplaatst op 29/06/2018 door UitPaulinesKeuken

Koken op de camping Ik maak deze Griekse kip in de Philips Viva Collection Airfryer. In mijn vorige blog vertelde ik al dat deze prima mee te nemen is naar de camping. Hij is lekker compact en er kan van alles in gemaakt worden. Je kunt er in braden, grillen en ook bakken. Eigenlijk alles wat een oven kan, kan ook in de Airfryer, maar dan in een compacter formaat. Toch lukt het mij ook om er een kleine maaltijd voor 4 personen in te bereiden. Je hebt alleen wel stroom nodig, maar de meeste campingplaatsen hebben dat wel tegenwoordig. Uiteraard kan je er ook gewoon snacks in bereiden, maar ik wil je met dit recept voor kip uit de Airfryer laten zien dat je er ook prima gezonde maaltijden in kunt bereiden. Je hebt namelijk niet veel olie nodig om toch een lekker krokant resultaat te krijgen. Daarnaast is hij  heel eenvoudig in gebruik, met de draaiknop stel je de temperatuur in, je kiest je gewenste baktijd en met een druk op de knop, doet de Airfryer de rest. De lade en de mand zijn vaatwasserproof, al denk ik wel dat je op de camping toch met de hand moet afwassen.

Groente, vlees en aardappeltjes Ik gebruik kippendijen want die zijn wat vetter dan filets en worden minder snel droog. Ook zijn ze wat kleiner, wat ik zelf prettig vind, mij maak je namelijk niet blij met heel veel vlees. Ik heb liever wat extra groente. Mocht je nou wel een liefhebber zijn, voeg dan gerust een extra kippendijtje toe. Ik heb in dit recept gekozen voor Roseval aardappeltjes omdat ik die zo lekker vind. Maar krielen of bijvoorbeeld partjes zoete aardappel gaan ook prima. De feta maakt het wat mij betreft helemaal af. En echt Grieks. Ik ben benieuwd of dit een recept is wat jij op de camping zou maken, of heb je nog een ander leuk idee voor een Airfryer recept. Laat het vooral weten in de comments.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl