HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Redenen om anoniem geholpen te worden!

Geplaatst op 17/06/2018 door BetterbyGoalie

Anoniem? Dat klinkt gek!

Anonieme e-health hoeft niet alleen voor mensen te zijn die zich ergens voor schamen. Het kan ook preventief werken voor mensen die merken dat ze ergens mee zitten, maar het nog niet erg genoeg vinden om er mee naar de huisarts te gaan. De drempel is lager om thuis te zitten en middels chat of videobel een gesprek met een psycholoog te hebben. Je hoeft je ook niet te verantwoorden tegenover andere mensen, je hoeft namelijk je huis niet uit. Ook is het in de hectische wereld van tegenwoordig makkelijker om een plekje in je agenda te vinden. Je hoeft er namelijk geen reistijd bij op te tellen.

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen kan baat hebben bij anonieme zorg, maar vooral voor mensen die het om welke reden dan ook lastig vinden om de drempel over te gaan om hulp te zoeken, is dit een uitkomst. Voor de rest is het ideaal voor mensen die een druk leven hebben. Je hoeft niet perse ergens naar toe, wat zorgt dat je geen rekening hoeft te houden met reistijd. Uit onderzoek blijkt dat anonieme hulpverlening geschikt is voor vrijwel iedereen. Anonimiteit heeft namelijk als effect dat degene met een hulpvraag zich sneller durft open te stellen (Movisie, 2016).

Lees verder op www.Haveaniceday.nl