HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Dit gebeurt er in je lichaam als je eenzaam bent

Geplaatst op 11/06/2019 door NiceDay

Fysieke manifestaties van je eenzaam voelen

Wanneer jij je eenzaam voelt, vinden er allerlei processen plaats in je lichaam. Gelukkig zijn er oplossingen om je eenzaam gevoel tegen te gaan. We bespreken vier dingen die er in je lichaam gebeuren als je je eenzaam voelt en wat je er tegen kunt doen.

1. Je stresshormonen stijgen

Je weet waarschijnlijk dat je lichaam meer cortisol produceert als je gestresst bent, dus het zal je niet verbazen dat je cortisolspiegels lager zijn als je in staat bent om te socializen. Onderzoeken tonen aan dat mensen die klagen of hun problemen delen met een vriend/ vriendin zich lichamelijk opgelucht voelen na het klagen. Wanneer je je emoties niet opkropt, maar juist in staat bent om over je problemen te praten, ben je minder lichamelijk gestresst. Een overvloed aan cortisol is niet goed voor je lichaam, dus praat met een goede vriend of vriendin en vertel wat je dwars zit!

Lees verder op www.HaveANiceDay.com