HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eerste stappen naar een gezondere levensstijl

Geplaatst op 12/06/2019 door followfitgirls


Eerste stappen naar een gezonde levensstijl

Ten eerste is elk lichaam anders. Wat voor mij werkt hoeft voor jou helemaal niet te werken. Daarnaast heeft de ene persoon een snellere verbranding en heb jij misschien meer trek dan je partner; dat is helemaal niet erg. Je moet een eet- en sportpatroon vinden dat bij jouw lichaam en leven past.

Balans tussen voeding en sport

Ik denk dat ik zes jaar geleden echt begonnen ben met gezonder te eten. Ik begon wat meer te sporten en ik merkte dat ik niet zoveel resultaat boekte. Daar kwam toch weer de balans tussen voeding en sporten om de hoek kijken. Ik werkte toen op een kantoor en ik had altijd honger. Eerst nam ik vier broodjes mee naar mijn werk maar dat werden er uiteindelijk acht. Vanaf dat ik achter mijn laptop kroop zat ik al te snaaien. Daarnaast ben ik gek op chocola en kaas en kon ik de verleidingen op het station maar moeilijk weerstaan. Eindstand: ik voelde me nooit vol en at veel teveel.

Daarom ben ik me gaan verdiepen in wat ik nog meer kon eten tijdens een werkdag. In kleine stapjes ben ik mijn eetpatroon gaan aanpassen waardoor ik me sneller vol voelde en minder de behoefte had om te eten. Ik vind verleidingen nog steeds lastig om te laten staan (terwijl ik dit schrijf denk ik aan de doos met Merci chocola die een stagiaire heeft achtergelaten en waar ik niet van af kan blijven), maar mijn dagelijkse eetpatroon is goed en geeft me een verzadigd gevoel waardoor die verleidingen wel gémakkelijker worden om te weerstaan.

Dit zijn mijn tips om de eerste stappen naar een gezondere levensstijl te zetten:

Lees verder op www.followfitgirls.com