HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Maakt een activitytracker je fitter?

Geplaatst op 10/06/2019 door followfitgirls


3o minuten bewegen

Zitten is het nieuwe roken; concludeerde onderzoekers vorig jaar. Nederlanders bewegen tegenwoordig veel te weinig waardoor de kans op lichamelijke én geestelijke klachten toeneemt. Een Japanse wetenschapper riep ooit dat 10 000 stappen per dag je lichaam gezond houdt en de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Eigenlijk bedacht hij dit voor een marketingcampagne en was het getal enkel gebaseerd op een schattig. Men loopt gemiddeld 4 000 stappen dus met extra 6 000 stappen (dat is ongeveer een wandeling van een uur) heb je voldoende beweging op een dag. En dat is eigenlijk nog niet zo gek. Het Voedingscentrum raadt ons aan om elke dag minimaal 30 minuten extra te bewegen. Als je 10 000 stappen zet kom je daar dus ruimschoots overheen.

Actieve kantoordagen

Een leuke functie op mijn Fitbit is dat ik kan instellen dat ik op een werkdag elk uur 250 stappen moet zetten. Dat is niet veel; hoor ik je denken. Dat dacht ik ook. Maar al snel kwam ik er achter dat als je lekker geconcentreerd aan het werk bent achter je laptop de minuten voorbij vliegen, zonder dat je een stap gezet hebt. Oeps! Tien minuten voor het hele uur begint je Fitbit te trillen waardoor je een reminder krijgt om even op te staan. Glas water halen, even naar de wc en een kopie van de printer pakken en de 250 stappen zijn binnen. Maar dit moet je wel elk uur doen!

Lees verder op www.followfitgirls.com