HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom in de natuur zijn zo gezond voor je is

Geplaatst op 04/06/2019 door vivonline

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken komt al jarenlang het effect van de natuur op onze gezondheid naar voren. Dat verklaart ook niet voor niets waarom zo veel mensen op vakantie gaan naar de natuur. Voel jij je ook vaak verkwikt als je een bos- of strandwandeling hebt gemaakt of een weekje in de bergen hebt gekampeerd? In dit artikel lees je waarom in de natuur zijn zo gezond voor je is.  

Buiten zijn boost je kortetermijngeheugen

Wandelen in een natuurlijke omgeving (in plaats van in een stedelijke omgeving) heeft een positief effect op je kortetermijngeheugen, blijkt uit onderzoek. Heb jij de mogelijkheid om in je pauze naar buiten te gaan en is er een park in de buurt, grijp dan je kans!

Het vermindert stress

Uit onderzoek is gebleken dat het stresshormoon cortisol beduidend minder is aanwezig is in het bloed van mensen die een tijd in de natuur hebben doorgebracht. Ook zou de hartslag lager zijn. Wanneer je aan het stressen bent, is het dus een goed idee er even tussenuit te gaan. Ook al voel je weerstand, zal het je toch goed doen om even naar het park, het bos of de polder te gaan voor een fiets of wandeltochtje.

lees verder:

https://www.vivonline.nl