HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Zijn veel personal trainers wel geschikt om mensen te helpen met afvallen?

Geplaatst op 11/06/2019 door fitnl

Veel fitnessopleidingen richten zich namelijk vooral op het technische aspect van krachttraining, zoals een correcte uitvoering en trainingsleer. Maar er wordt bijna geen aandacht besteed aan voeding en leefstijl. Als dit al aan bod komt, gaat het om instrumentele dingen zoals kennis, maar het belangrijkste onderdeel, gewoonteverandering, krijgt geen aandacht.

Terwijl: als je mensen wilt helpen om af te vallen zul je veel meer een specialist moeten zijn in gewoonteverandering, in plaats van alleen te focussen op het inhoudelijke deel van voeding.

Je zult namelijk veel meer moeten werken aan hoe iemand blijvend ongezonde gewoontes verandert. Belangrijk daarbij is hoe je klant met stress om kan gaan en een terugval voorkomt. Vooral dat laatste punt is heel relevant aangezien 90 tot 95 procent van de mensen die is afgevallen weer terugvalt naar zijn of haar oude gewicht. Je kunt als coach je klant dus wel even helpen. Maar het gaat erom dat hij of zij op de lange termijn succesvol afslankt.

Lees verder op www.fit.nl