HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bladerdeegtaartje met fruityoghurt

Geplaatst op 07/06/2020 door UitPaulinesKeuken

Dit is een heel lekker recept wat je kunt maken met heel weinig ingrediënten, alleen om het bladerdeegtaartje wat op te vrolijken met een mooie topping heb je wat meer ingrediënten nodig. Verder bestaat het taartje uit bladerdeeg, jouw favoriete room fruityoghurt en gelatine. Lekker easy dus. Bij de eerste hap van dit taartje kreeg ik dat ‘tompouce-eet-gevoel’. Niet het onhandelbare, dit taartje kun je prima gewoon oppakken en er een hap uit nemen, maar de knapperige bodem en de zachte vulling zorgde bij mij voor het effect. Misschien was het ook wel de roze kleur.

Lekker fris 

Je bepaalt zelf eigenlijk de smaak van het taartje. De yoghurt maakt het heel fris, kies wel voor roomyoghurt die is al iets steviger van zichzelf dan de meer waterige gewone yoghurt. Ik koos voor een frambozen en aardbei smaakje (omdat ik de kleur zo mooi vond), maar ga je liever voor iets van mango – citroen – bosbessen – het werkt allemaal. Je lost blaadjes gelatine op in een schaaltje koud water. Je verwarmt een paar flinke eetlepels van de yoghurt in een steelpannetje en roert de gelatine er door. Daarna roer je dit door de rest van de roomyoghurt. Als laatste stap verdeel je het over de bladerdeegbodem en hup de koelkast in. Dat is het! En natuurlijk even mooi versieren wanneer hij uit de koelkast komt. Bij voorkeur maak je hem een nacht van te voren, dan weet je zeker dat de vulling mooi stijf is geworden!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl