HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De impact van klimaatverandering op wijn (is er straks geen cabernet sauvignon meer?)

Geplaatst op 26/06/2020 door BedRock

Overstromingen door stijgende zeespiegels, steden die zonder water komen te zitten, extreme hittegolven en zo kunnen we nog even doorgaan. Dat dit rechtstreekse gevolgen zijn van de klimaatverandering, weten we ondertussen wel. Toch zijn er nóg heel wat effecten van de klimaatverandering waar we minder direct bij stilstaan. In dit artikel lichten we uit hoe het opwarmen van de aarde impact heeft op de productie van wijn.

Steeds meer en meer wordt duidelijk hoe groot de impact is van klimaatverandering, waar wij mensen vooral zelf de oorzaak van zijn. En daar worden wij – naast dieren en de planeet – dus zelf ook de dupe van.

Sommige steden krijgen nu al te maken met de impact van klimaatverandering. Denk aan Kaapstad waar er mogelijkheid was dat ze geen kraanwater meer tot hun beschikking zouden hebben – als eerste stad ter wereld.

Lees verder op www.BedRock.nl