HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Ernstige misselijkheid als je zwanger bent en gebruik medicatie

Geplaatst op 06/06/2020 door love2bemama

Zwangerschapsmisselijkheid is een welbekend fenomeen. Ernstige misselijkheid als je zwanger bent wordt vaak onderschat en kan soms alleen worden opgelost met medicatie. Het meermaals spugen op een dag kan je dagelijkse leven flink beïnvloeden. In de meeste gevallen volstaan enkele dieetveranderingen om de klachten te verminderen, maar in ernstige gevallen, waarbij moeder en kind nauwelijks nog voedingstoffen binnenkrijgen, wordt er overgegaan op medicatie. 

Zwanger en misselijkheid

Ernstig of niet: misselijkheid is sowieso niet iets waar iemand vrolijk van wordt. Er bestaat nog altijd een mythe dat je vooral in de ochtend last hebt van zwangerschapsmisselijkheid, maar dit is niet waar, omdat deze vorm van misselijkheid op ieder gegeven moment van de dag kan optreden. Ook beperkt het zich niet door een keertje braken in het comfort van je eigen huis en toilet. Je kan er zelfs voor opgenomen worden in het ziekenhuis, zoals Lilian die last had van extreme zwangerschapsmisselijkheid.  

Lees verder op www.love2bemama.com