HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Fluffy bananenbrood met noten

Geplaatst op 10/06/2020 door feelgoodbyfood

Dit is het lekkerste bananenbrood recept dat ik tot nu toe heb gemaakt! Er staan al een aantal varianten op de blog, van een basisrecept voor bananenbrood tot een variant met chocolade of haver. Maar dit fluffy bananenbrood met noten is zó smaakvol en luchtig. De perfecte structuur, lekker zoet en de noten zorgen voor een goede bite bij elke hap! Het ideale gezonde tussendoortje, toetje of lekkers bij de koffie. 

Fluffy bananenbrood

Het belangrijkste voor een lekker bananenbrood is niet alleen de smaak, maar ook de structuur. En het brood moet een beetje luchtig zijn, niet te zwaar en compact. Door speltmeel en amandelmeel te combineren krijg je de perfecte structuur. Door bakingsoda + citroensap te gebruiken wordt het bananenbrood lekker luchtig en fluffy! En ten slotte is het belangrijk dat je echt rijpe bananen gebruikt, dit maken het brood heerlijk zoet.

Tip: liever een vegan bananenbrood maken? Vervang de eieren en en melk dan voor 120 ml plantaardige melk)

Dit heb je nodig

100 gram volkoren speltmeel
100 gram amandelmeel
3 rijpe bananen + 1 banaan voor de topping
3 eieren
50 ml (plantaardige) melk
1 theelepel baking soda
citroensap van halve citroen
100 gram pecannoten of walnoten 
snuf zout

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl